Thursday, September 22, 2011

gembirakan hati okey...

aku bahagia dengan adanya mereka dalam hidup aku ~
jadi anak2 yg soleh yer anak2 ummi ...


salam semua kini aku sudah punya mood kembali
untuk berblog heheh sebelum nie agak kusam suram sikit tak tahu
la naper kan heheh so kita abaikan perkara2 yg menyedih or menyakit kan hati
kini aku mahu hAPPY SENANG2 kan jiwa raga ku ...

aku harus membesarkan anak2 aku dengan penuh kegembiraan itu wajib
bagi aku sgt penting untuk tunjukkan sifat yg baik buat anak2 yg semakin hari semakin
membesar lebih2 aku yg mendidik / mengasuh/ menjaga mereka siang dan malam ~

semalam kami 4 beranak kuar merayap tgh2 malam sgt la best dengan cuaca malam yg sejuk melepak la kami 4 beranak aku enjoy sgt walaupun penat tapi aku tak menangis lagi senang citer aku happy okey ada suami yg sgt
memahami keadaan aku punya anak yg comil2 aku bahagia .. syukur

hari nie plan nak kuar lg bawa anak2 tapi bukan melepak
kuar nak cari brg2 untuk majlis cukur jambul Qhaliff iman sambil bawa anak2 kuar berjalan2 senang plak rasanye bila da tak berkerja nie
kalau dl susah sgt nak kuar hari cuti je nak lepak kat rumah ..
tapi sekarang ada masa je mesti nak kuar bawa dak2 nie berjalan2 seronok plak rasanye hidup mcm nie ..

tak perlu hidup kaya raya hidup sederhana mcm nie pun aku da bahagia aku tetap b/syukur dengan rezeki yg ada kini alhamdullillah ..
tak perlu rumah banglo besar kate besar dapat berteduh dengan anak2 dapat bergerak tanpa masalah itu sudah sgt bermakna bagi aku suami N anak2 ..

hidup kalau x penuh dengan cabaran mesti membosankan hurm ..

cabaran aku mendidik anak2 kesayangan aku ..
membesarkan mereka dengan tangan aku sendiri sgt bermakna okey ..
lihat mereka membesar depan mata hadiah paling bermakna bagi aku seorang ibu ..

4 comments:

Fadilah R. said...

all the best ummi hayfa and iman!

shikinshukran said...

bila lah agaknya kite nak merasainya mcm akak .... akak doakan kite pun dikurniakan baby2 yg comel2 mcm boy N girl2 Akak ytu ye eheheh best la baca blog akak....

Hayfa alyya my's Baby Gurl said...

Tq Fad Heheh ...

Hayfa alyya my's Baby Gurl said...

kin insyallah ada rezeki allah nak uji kesabaran ko je sampai masanye dapat la ko rasa cam akak nie heheh
thz kin rajin baca blog akak