Tuesday, May 31, 2011

Qhaliff Iman ..

that My's Hero Qhaliff Iman bin Norhaizad

assalamualaikum ... semua rasa2nya da bersawang2 aku punya blog entah berapa lama la au tak menjenguk blog aku nie jari -jemari aku pun da keras nak menaip kat keybord nie hahha .. alhamdullilah kini aku selamat melahirkan seorang baby boy yg comel yg ku beri nama Qhaliff Iman Bin Norhaizad , syukur aku bersalin secara normal tanpa punya masalah ..

10 may 2011 tarikh yg tak dijangka last aku buat check-up mcm tak caya aku bersalin awal dari yg di jangka nak kata aku sakit rasa nak b'salin x juga aku cuma terasa baby asyik nak mengeras je nie la dia penangan suka beredam je hehhe.. mlm 2 jugak aku terpaksa masuk wad coz doc jamil ckp da buka 2 cm kui kui kui .. time nak check buka cm 2 terasa nak putus urat2 aku dibuatnye kah kah kah .. tapi sebelum masuk wad aku balik rumah dulu la nak ambik brg2 yg perlu nak siapkan si anak dara aku yg nakal hayfa alyya nasib baik ada mak yg sentiasa teman aku n suami yg sentiasa ada di sisi tak lupa anak dara aku yg nakal 2 asyik nak main je da sekarang nie.. tepat kul 10 mlm aku masuk wad time 2 mmg da terasa sakit tapi aku still boleh gelak2 ngan mak & suami aku hahhah .. masuk L'room plak aku mengantuk saat2 nak tunggu betul2 terasa nak b'salin sempat gak la aku tido hahahh nurse2 yg jg aku pun sgt2 la baik kejab2 dtg tgk keadaan aku hehhe sempat berborak la mcm tak terasa nak b'salin pun heheheh

aku tgk jam da kul 1 pg patut la mata aku nie da lalok letih mengantuk semua cukup tahu2 aku rasa cam nak meneran je kepala baby pun aku boleh terasa mcm nak terkuar je .. disebabkan nie anak ke dua aku tak punya masalah nak meneran or apa2 semua berjalan lancar alhamdullilah tepat kul 1.41am aku selamat lahirkan Qhaliff Iman bin Norhaizad secara Normal .

dan kini aku da 22 hari dalam pantang x sabar nak habis pantang nie bosan aku duk uma tak leh nak buat apa nak makan pun kene pantang gak aduhhhh da la aku kuat makan tapi still x mau gemokk badan nie makin kurus plak hahhaha mcm anak dara da ejad ckap tak habis2 la suruh aku gemukkan badan nak aku pregnant lagi banyak cantikkk yg ada pun tak terjaga hahhah .. tido pun tak cukup da nie asyik la b'jaga malam da sekarang nie ... apa2 pun aku tetap bersyukur anak2 aku dilahirkan dengan sempurna dan sihat alhamdullilah amin ...


3 comments:

NURUL JAMIAN said...

sedap nama tu mai

Fadilah R. said...

sukenye name qhaliff iman. bestlah mai dah dpt sepsg girl & boy.

Hayfa alyya my's Baby Gurl said...

nurul tahz heheh ...

fad suka yer heheh dekat2 cam imaan kan heheh .. mai jatuh hati ngan name 2 sejuk hati je rasanye kan hehe/..