Wednesday, February 23, 2011

ting ting tong...~~~~



tgk la aksi dua budak nie kalau x mengemas rumah nenek dia mmg tk sAH keh keh ..

si hayfa tetap tak puas hati juga 2 tetap nak duk m'gacau pening paler nenek dia hahhaha

tayang BunTut nampak hahahha bunTut Hayfa tetap Yg Paling MomTok keh keh keh hahhah


assalamualaikum ... Ting tIng Tong semua hehhe sejak duk umah nie aku jadi malas teramat la sgt nak m'update blog aku nie yg aku rasa da b'semak2 da maybe terlampau bz melayan kerenah si manis aku yg semakin hari semakin lasak & Nakal yg amat But i'am still happy Ok ...

seronok bergoyang kaki ngan si manis di rumah jadi Bos Besar & Bos kecik kui kui kui tapi aku tetap kecian ngan babah hayfa b'tungkus lumus m'cari rezeki di luar .......~~~~~ setiap kali aku katakan mesti babah hayfa cakap" Mie itu sudah tanggungjawab babah untuk mencari rezeki buat ummi dan anak2 kita apa yg ada kita b'syukur insyallah rezeki sentiasa ada"

terima kasih babah "

and now fikir untuk maju ke hadapan Ok semua keh keh keh ... tgl 2 bulan aku nak menyambut 1's bedday Puteri kami Hayfa Alyya insyallah kami akan menyambut kecil2lan apa yg penting aku nak buat Kenduri doa selamat tuk 1's Bedday Hayfa Alyya buat makan2 sikit buat yg simple2 tapi meriah insyallah nak buat gren2 tak mampu keh keh keh sejak duk umah nie aku jadi akuantan mengurus kan semua bab pasal kewangan & bajet2 tertantu so harus b'jimat cermat kalau dulu boleh la aku nak memBoros sesuki hati tapi sekarang tidak lagi yer hahahha ..
tapi seronok gak dapat belajar benda baru hehehhe ...

dalam 3 bulan dari sekarang aku nak kuat kan mental & fizikal keh keh bukan apa nak m'jalani proses bersalin kan agak menyeramkan hahhahah bila teringat detik2 ingin melahirkan si manis Ya Allah Pejam mata dibuatnye seram gitu dengan apa yg aku lalui pehhhh tak ingat sakitnye masih terasa tapi bila tgk hayfa membesar dengan sihat ya allah aku sanggup tanggung semua itu insyallah rezeki anak kedua akan lebih baik .. ..

aku tak tahu nak kata apa... apa yg aku fikirkan aku amat risaukan hayfa alyya risau mcm mana kalau aku sakit nak b'salin nanti aku tak boleh nak lelapkan mata kalau hayfa tak de disebelah aku risau mcm mana dia nak tido mlm kalau aku masuk Wad nanti hayfa selagi tak dpt Bf selagi 2 dia tak leh nak tido aku rungsing tak tahu cam ner nak hapus kan perasaaan nie babah hayfa cakap ummi jgn risau yer jgn terlalu fikir tapi aku tetap tak leh nak buang dari fikiran aku nie adoiiii kadang2 sampai nak menanges je bila fikir kan semua nie ~ mcm nie la kalau da jadi seorang ummi perasaan fikir kan anak tetap tak boleh dibuang atau di abaikan ...

2 comments:

Fadilah R. said...

takpe mai. bila fikir banyak sangat memang jadi macam2. insyaAllah nanti mai mesti boleh nak handle hayfa and new baby. hayfa pun mesti faham ummi ada baby baru, hayfa ada adik, ada kwn nak main sama-sama.

Hayfa alyya my's Baby Gurl said...

fad 2 la nak dekat2 nie la mcm2 ada dalam kepala nie risau semua ada tak tahu la naper .. insyallah hope sgt boleh handle kerenah anak2 sendiri ..