Tuesday, February 16, 2010

Mcm tak percaya ??? Betul ke nie...

cuti semperna menyambut tahun baru cina nie aku ambik kesempatan untuk balik ke rumah pak long selama 3 hari aku disana merehat kan diri & minda aku dari segala masalah yang ada dalam paler otak aku nie... seronok dapat berkumpul ramai2 mak adik2 dan makcik2 aku lama sgt tak balik sana terasa seronok sgt .. bila balik sana aku mula kan aktiviti yang dirancang emak & makcik aku untuk membuat majlis lenggang perut untuk anak sulong aku, ya allah malunyer aku berkemban time 2 tak tahu nak cakap apa rasa nak tergelak sampai sakit perut aku hahahhaha mana taknyer aku ingat tak ada yang tgk sekali tgk semua menunggu untuk menengok aksi aku yang tak sudah nie suami aku pun sama la time 2 la dia mengelakkan bini dia yang tgh kesejukkan last2 aku tak boleh nak bangun sebab terlampau sejuk apa lagi bahagian peha ngan kaki aku tak dapat bergerak akhirnya suami aku yang terpaksa mengangkat bini dia yang Cumil nie hahahha ..

lepas mandi2 nenek 2 cakap insyallah baby ku PEREMPUAN heheh senyum meleret la aku nie hahah .. sampai la ke aktiviti terakhir iaitu mengurut untuk membetul kan kedudukkan baby ku betul sangkaan aku nenek yang memberitahu aku yang baby ku tak duduk dalam keadaan yang sepatutnye terpaksa la aku menahan sakit semasa sesi mengurut perut aku nie tak dapat aku nak bayangkan sakitnye ... selesai mengurut adu haiiiii leganyer la rasa dalam hati nenek 2 siap bagi tahu lagi kamu nie bukan 7 bulan tapi da masuk 8 bulan tak lama lagi nak bersalin da mcm tak percaya je aku bila dengar nenek 2 cakap aku da 8 bulan mau 3 kali aku ulang betul ke nek da 8 bulan nie bukan baru masuk 7 bulan lebih ke nek betul nenek 2 cakap 8 bulan da kamu nie cuba tgk perut kamu nie da turun kebawah da nie baby kamu pun da turun nie ..

mula perasaan berdebar2 semakin menjadi2 bulan depan je aku nak menanti saat2 kelahiran baby dalam perut nie ... nasib baik la aku da siap kan semua barang2 keperluan aku & baby tak la pening paler .. aku dinasihat untuk banyak merehatkan diri jgn terlalu sibuk dengan kerja-kerja yang ada emak aku siap suruh ambik cuti awal lagi untuk berehat di rumah .. suami aku mengalakkan lagi sebab dia tgk aku da tak larat sgt sekarang semakin sarat dia cakap risau je hehehe ...

walaupun sekarang nie aku semakin terasa semakin berat untuk bergerak tapi aku suka berjalan heheh tak tahu la naper walaupun penat sgt mesti nak berjalan jugak kadang2 sampai kene marah je dengan emak & suami & emak mertua aku heheh .. tapi kalau betul2 da tak larat nak berjalan baru la aku tido heheh dalam erti kata merehatkan diri heheh ..

yg merisaukan aku sekarang nie HB aku yang kurang memuas kan hati mana2 pihak pun siap kali aku makan ubat tambah darah yang dibekalkan pihak hospital aku mesti muntah tak henti2 dari pagi sampai la malam kadang2 sampai aku tak mampu nak mengerakkan badan sendiri sebab terlalu letih ... minggu depan nie aku ada date untuk perjumpaan dengan dokter plak semak paler otak rasa tak ingin langsung nak pergi tapi suami aku paksa juga ..

4 comments:

Nina Ini Milik Din said...

tak nak lah wt lengang perot kalu gitu..malu lah..lg pon suami sy mane larat nak angkat bini die yg terlebih tembam nih...mcm ne erk..mak mertua nak buat ni..kenduri doa selamat jerk xleh ker..

My's itu aku SyanG... said...

hehehh kalau ada pun yang tgk ahli keluarga je family mai mmg wajib tak boleh nak elak kalau ikut hati pun malas nak buat hehhe ... lagi pun nie cuma elak bala je lagi pun mai mandi air yang da dibaca surah yassin mlm jumaat .. siap dengan urut2 lagi 2 yang tak boleh nak tahan tapi kalau buat kenduri doa selamat pun apa salahnyer ok je heheh heheh nasib baik la mai nie kurus je kalau semangat tak tahu la dia larat ke tak hahahha

NURUL said...

nurul tak buat pun lenggang perot. itu adat lama kan? malu laa nak tunjuk perut hehehe

My's itu aku SyanG... said...

owhhh nurul tak buat ek mai terpaksa la sebab mak & mak mertua maimmg ikut adat betul tak boleh nak lari da kang kalau melawan kang ada yang kecik hati so mai ikut je la heheh tapi seronok .. tak do la sampai tunjuk perut just lenggang perut 2 org melayu cakap tapi kalau belah family mai pagl adat buang bala je mandi air yassin & aktiviti2 yang selanjutnyer hehhe ...