Thursday, October 7, 2010

boleh ke menyusu kan anak di saat aku pregnant anak ke 2..

Now misi ku bermula kandungan ku yg ke dua .. aku mempunyai kemuskilan boleh ke menyusu kan hayfa di saat aku pregnant kan adiknyer ???? ingin kan jawapan dan kepastian
now adik hayfa da masuk 2 bulan heheh x sabar rasanyer nak tunggu dia membesar & bergerak aktif harap2 aku dapat teruskan penyusuan terus menerus buat kakaknye .. now hayfa tahu yg ummi dia berbadan dua now hayfa tahu rasa susu ummi yg sedap dan lazat semakin berubah rasa tapi hayfa alyya tetap menyusu dengan sepenuh hati sambil menyanyi lagu kesukaannye...

ya allah kau kuatkan hati dan iman ku kau tabahkan hati ku ...
mcm mana la agaknyer bila perut ku semakin membesar mesti hayfa pelik je tgk perut ummi dia yg memboyot nie aku harap x akan leka atau abaikan kasih sayang buat hayfa alyya sejak aku pregnant perasaan sedih sayu bila tgk hayfa kecian anak aku belum puas bermanja2 tahu2 dia nak jadi kakak ..

now aku da tahu perubahan yg ketara dalam diri aku ...

1 : bila hayfa menyusu agak terasa sakit sedikit ( cuba abaikan fikirkan berkara yg m/gembira or yg buat aku happy....
2 : hayfa akan tido bila dia menyusu mlm with ummi dia ( ambik peluang tido sekali bersama hayfa HEHEHEH...
3 : penyusuan ketiga pregnant mmg meletihkan sebab ITU ibu hamil digakkan berehat secukupnya DAN mkn2an yg berkhasiat.. buat ummi & hayfa & Baby dalam kandungan..

YANG pasti aku puas & enjoy Menyusukan hayfa walaupun aku pregnantkan adiknya ...

4 comments:

NURUL said...

rasanya nanti boleh memudaratkan baby dlm badan disarankan stop BF anak . biar baby dlm perut dpt zat

Hayfa alyya my's Baby Gurl said...

yer ker nurul tapi yg mai dapat info nie lain plak boleh tapi ibu kene banyak mkan2 yang berkhasiat coz badan kita mmg da bg khasiat yg sepatutnya buat baby dalam perut tapi mai still pening la heheh ...

sharEna said...

rasanya boleh la mai susukan hayfa eventho pregnant. dipanggil tendem nursing klu x salah. ejaan je yg salah rasanya tu kekeke. juz mai kene mkn byk sket kot huhuh

Hayfa alyya my's Baby Gurl said...

2 la mai pun banyak gak m/cari info bab2 menyusu ketiga pregnant nie ..
ikut hati mmg nak makan tapi asal mkn je muntah berdozen2 cam mana 2 mmg x terdaya da sekrang nie ..
hayfa plak skrang semakin lasak & aktif x ingt dunia suka main sepak2 perut ummi dia plak 2 aduhhh mmg menyakitkan...