Wednesday, October 7, 2009

first day chek-up ...

hari nie hari pertama aku buat chek-up kan klinik desa minggu yang lepas aku terpaksa berulang ke hospital sebab alahan yang melampau-lampau so dokter terpaksa pantau keadaan mummy kurus nie kan heheh ...

so kirenya hari nie first day la aku buat chek-up kat klinik desa pehhhh !!!! ingat kan aku datang terlalu awal sampai2 je kat sana da penuh dengan org weiiii pening paler makcik tgk org ramai mcm 2.. first baby la katakan seronok la juga lebih2 lagi suami tersayang dtg sekali teman tak la bosan duk menunggu sorang2 mau mati kutu dibuatnya heheh...

tunggu punya tunggu sampai la giliran Puan Maizatul akmal Kuat betul dia jerit nama aku semua org da kenal aku malunyer last2 aku buat muka poyo je la time timbang berat badan je aku kantoiii adoiii da kene ceramah ngan nuse 2 kali aku cuba timbang sebab mcm tak percaya BERAT AKU 38kg je mak aiiiiii terlampau rendah tak sesuai untuk ibu mengandung mcm aku Semak-semak paler otak aku mcm mana la aku nak naik kan berat badan aku nie bulan depan dia nak tgk plak 2 naik ke turun lagi ...

disebab kan alahan aku nie la aku jadi takut nak makan selera makan pon tak de nak makan apa-apa pun semua nampak mcm tak sedap langsung tgk pon da boleh pening paler mcm mana la aku nak makan sampai jadi mcm nie plak ... Pelik dan Teruk plak aku rasa aku mengandung nie hehhe ...

dan akhirnyer aku berjaya juga menjalani pemeriksaan alhamdullah semuanyer dalam keadaan baik termasuk la baby dalam kandungan ku yang semakin minggu semakin membesar dengan kuat dan sihat ... tapi mummy baby yang kurang sihat hahahhahah...


2 comments:

NURUL said...

mai nape kurang sgt berat bdn nie? mai kena byk minum susu. tak pu amik pil yg disarankan doktor yg leh membuatkan selera kita utk makan.

dulu awal2 pregnant pun berat bdn nurul tak menentu. jap naik jap turun. dgn kandungan gula pun sama jap naik jap turun. kena ceramah laa dgn nurse. yg nurul wat suami nurul beli kerang. so leh katakan kerap mkn kerng. selain tu mkn hati ayam n bayam juga jambu batu. pastu alhamdulilah berat terus naik kandungan gula pun stabil.

My's itu aku SyanG... said...

tak tahu la nurul alahan mai teruk sgt sampai selera makan mmg tak ada nak makan pon kene paksa ngan suami mai baru makan ...

dokter just bgi mai makan vitamin ngan ubat2 lain jela ... tak tahu la kadang2 risau sgt sebab berat turun dengan mendadak .. mai tak lalu nak makan kerang la bau pon tak boleh 2 yang susah sgt nak makan ... tak tahu da nak buat apa da ...