Sunday, October 4, 2009

Kuatnyer la alahan mabuk aku yang tak hlang2 lagi nie ...

sekarang aku sudah pon masuk bulan ketiga aku ingat alahan mabuk aku da beransur kurang tapi makin manjadi-jadi plak 2 la yang paling aku tak larat kalo muntah pening mula la adoiiii sakit badan2 nie letih sgt2 ... diri aku pon tak t'urus boleh di kata kan aku la org paling comot hhahahah time tgh Prenant nie hahhah..

rabu (7/10/2009) nie aku kene buat chek-up risau ???? bukannyer apa risau kene marah ngan dokter sebab berat badan aku bukannye makin naik makin turun mendadak da macam ikan bilis da tulang2 pon da boleh nampak hhehhehe... risau pon ada kadang2 tgk diri sendiri mcm nie .. org kurus mcm aku nie 3 bulan pon da boleh nampak perut buncit heheh adik aku yang da masuk 4 bulan pon tak nampak sgt heheh ..
Justify Full
simptom-simptom kejang & Krim memang tak boleh tahan kalo kene sakitnyer sampai boleh menangis dibuatnyer sakitnyer la.... kalo time tido pon tetibe je kene 2 lagi la tak boleh nak gerak da nak g toilet pon susah terpaksa la suami tersayang tolong papah kan hehhe .. .. sakit belakang pon lebih kurang la 2 ...

ruam panas selalunyer baby yang kene simptom-simptom ruam nie sekarang terbalik la plak mak baby yang kene ruam panas nie gatal sampai rasa nak mengaru tahap org gile pon ada ngan pedihnyer kalo kene air lagi la tak tahan je la mcm 2 kot rasanye kalo baby yang kene baby lagi la tak boleh nak garu diam je ...

mcm2 hal la aku pregnant nie hehhe kadang2 kelakar kadang2 sedih kadang2 risau .. dugaan aku pregnant anak pertama mmg menguji kesabaran dan keiman aku alhamdullah aku dapat seorang suami yang boleh terima dan sabar dengan keadaan isteri dia nie ...


4 comments:

[ Hanie ] said...

aduhai, dah terlewat rasenye nak ucapkan tahniah di atas kehadiran si kecil ini :) semoga semuanya selamat tahniah lagi skali ;)

NURUL said...

teruk ke alahai mys nie? nurul alhamdulilah awal pregnant tak ada kena morning sickness cuma cpt mengah, sesak nafas dan ada loya2 tapi tak muntah.

pasal perut tu kan mys dulu perut nurul ketara nmpk mcm org pregnant bila kandungan masuk 6 bulan lebih ke 7 bulan baru perut menonjol ke depan.

mys baru 3 bulan kan so mmg peru tak nmpk kecuali org yg badan besar ke maybe nmpk kot.

My's itu aku SyanG... said...

Tima kasih puan hanie heheh ... insyallah doa2 kan la semunya selamat ..

My's itu aku SyanG... said...

teruk la juga ada org cakap da masuk 3 month da kurang alahan tapi mai rasa tak pon makin kerap muntah sampe tak larat pening2 lagi la .. rasanyer mmg cam serik plak hehhe tapi kene kuatkan iman juga la heheh...

tak tahu la dokter pon pelik sebab perut mai da boleh nampak walaupun baru 3 month 6 day heheh ada yang cakap sebab badan mai kurus ..