Monday, July 26, 2010

Apa sudah berlaku My's Lulu

(sekadar hiasan)

runting harian ku seperti biasa ambik si lulu, boleh dikata kan setiap hari aku tak pernah miss nak fon mak untuk tanya kan si lulu " mak Hayfa buat pe , mak Hayfa minum susu berapa kali ari nie, mak Hayfa da tido ke belum, Mak Hayfa da bobok belum berapa kali ari nie.. mcm2 pertanyaan keluar dari mulut aku kadang2 sampai mak bising hahhaah mcm 2 ler semenjek 2 m/menjak m/jadi ibu nie kan.. si lulu nie kalau keadaan agak bising atau riuh rendah mmg tak akan tido kalau tido pun agak s/kjb jerla , lg plak ada si kembang ngan si kenet yg suara cam petir selagi dua beradik 2 tk balik jgn harap la si lulu nak tido dengan tenang .. sebab 2 la setiap kali aku mau jemput si lulu pulang dia mesti tgh sedap tido ikut hati tak sggup nak ganggu si lulu tido tapi da babah dia nak cepat je t/paksa la ku angkat juga mulai la tanggisan si lulu yg marah m/ganggu tidonyer .. cian lulu ummi ..

sesampai di rumah semestinyer si lulu tidak mau samb tido majuk la konon si lulu nie gara2 babahnyer yg takut jln jem kecoh la bbah hayfa alyya nie .. nak pujuk si lulu nie dr terus meregek umpan la si lulu nie dengan m/bawa jln2 di sekitar rumah si lulu agak suka bab b/jalan2 nihhh so yg selalu jd mangsanyer babah hahahah umminyer agak bz sedikit untuk menyedia kan mkn malam .. bukan alasan OK
aku just m/gintai2 dua beranak tuh je la sambil tersengih2

da 2 malam si lulu ummi nie meregek Vs meragam apa sudah berlaku kalau da start meragan mula la dia tido tak mau menyusu pun x mau cam nih ummi tak boleh nak gemuk da kurus je cam nihhhh .. ummi baru ingt mahu m/gemuk kan badan ... nasib baik la ada babah kalau tak mau pensan ummi sorang je melayan si lulu ummi nie tau .. berdukung je sampai naik kebas kebos tgn ummi nie sayang oiiiit..
mcm2 ragam si lulu ummi nie tau now she 3 months 10 day sudah pandai minta babah & ummi dia b/jalan2 , sudah pandai membebel2 entah apa2 kalau boleh semua benda dia tegur ummi like sgt2 sayang , now time mandi adalah waktu si lulu bersuka ria hahahha dia sudah agak susah mau di mandi kan kecian nenek awak si lulu semakin lasak aktif aduhhhh letih ummi cam nih sayang .. sudah pandai main air kocak2nyer air sampai basah kuyub ummi dia pastu terkehkeh2 gelak aduhhh budak nie ... tak terlarat ummi nak pgg dia time mandi dengan badan yang agak comey nie ahhhahha...

apa2 yg perlaku pasti itu 1 kenangan saat My's lulu Hayfa alyya membesar itu adalah hadiah yg paling besar yg ummi & babah terima thzzzz si lulu ...

2 comments:

mrs tEppEi said...

lawo la baju...beli kt mane? huhuhu

Hayfa alyya my's Baby Gurl said...

lawo ek naper ??? berkenan ke nak inbox la hahhaha