Thursday, July 1, 2010

saat itu saat ini...

dan kini diri ku kembali seperti anak dara hhhahahah
husb ku jgn dikau jelosssss hahahha dok perli ummi
je keje kan sekarang awak lihat la sendiri okkkk Darling jgn mara ...
ada cun ka heheheh seronok
yerla ada la sipolan2 nie cakap aku lepas pregnant t mesti gemuk giler tak boleh la nak pakai baju2 lama2 lagi sekarang lihat la daku hahahha seronok seronok suka suka hehehehhe...


abaikan mulut ku itu aku just nak tunjuk hidung ada
kembang lagi ka hahha tidak kan owahhhh
hidung ku kembali comel seperti biasa hahah soronok seronok suka suka hahahah

yg nie semigggu sebelum aku deliver ehhehh gemuk kn tgk la hidung aku nie tak boleh tahan nak tgk mesti jadi bahan kene gelak je husb aku org pertama yg gelak geram je rasa hati ini tau hehhe... mamat 2 boleh ckap hidung aku BESAR PUNYA sakit siuttt jiwa bila dgr ....

time nih tak gemuk sgt g sebab baru 6 bulan lebih hehhe
comel cikit la time nie hehhe nie
pun baru nak naik semua hehhe
boleh dikatakan husb aku suka mengejek
time nie dia cakap aku da mcm ayam daging kerek siut mamat 2
kang aku sekeh kang baru tahu ....


mula2 aku di sahkan pregnant huiiiihaiii nak menangis tahap giler2 punya seronok sgt2 first buat medical check-up bangga tak terkata semua 2 pengalaman setiap org akan rasa apa yang aku rasa saat aku bergelar ibu -ibu pregnant. tahap jakonnn punya la time 2 siap sengih2 je kat nurse2 yg ada kat c2 hahahha poyo betul aku kan ... alhamdullilah setiap kali aku buat medical check-up husb tersayang sentiasa teman walaupun ponet duk kat klinik lama2 (2 pun malu kadang2 terpaksa duk dikalangan ibu2 heheh ) dia tetap tak merungut ..
org cakap pengalaman pregnant sulung yg paling banyak kenangan mmg pun tak tipu sesiapa yg pregnant sulung mesti tahu punya lahehhe...
berat badan aku selama aku pregnant naik sampe 20 kg hahah rasa cam tak percaya aku boleh naik sampe mcm 2 sekali hilang mabuk je selera makan menjadi2 klau boleh nak makan je tanpa henti2 hahh gilor husb aku plak aku nak makan apa semua dia bg yg penting bby dalam perut aku sihat & kenyang hhahah

bila aku tgk pic time pregnant je aduhhhh hai rasa nk tergelak tahap tak tahu nak fikir da heheh dengan hidung kembang semankuk dengan perut yg memboyot pipi aku plak mcm di pam2 plak buntut aku plak hai tak boleh citer malu siutttt haahhahah(biarla rahsia)


3 comments:

mrs tEppEi said...

untungnya Mai dpt figure mcm dulu. kite lansong berat xnak turun dah. lg 8 kg nk kene turunkan..tensen gilos. asek kene perli je dgn hubby hohoh (azam mase bln puasa nk diet sekali..tercapaikahhh?? huhuh) -_-"

My's itu aku SyanG... said...

hehheh untung la juga tapi still kene perli jugak heheh sebab kurus kering heheh nak mkn banyak mana pun mcm nie juga kembali ke bentuk asal tapi saiz pgg je berumah saiz dari 24 naik sampe 27 hahhahhah kalau bulan pose pun tak mau turun x dpt ler nak tlg hehehhe

mrs tEppEi said...

hahah..size pgg tue x dapek den nk nolong. org kate mmg akan besar pon sbb bb keluar kan ikot laluan kt situ. so kire dah bukak 'jalan' la. belasah jelah Mai..kekek