Thursday, July 29, 2010

tetiba je aku rinduu saat itu ..

ini la wajah comel Lu'lu selepas dia selamat dilahirkan ...
time nie mmg tacing2 giler aku ngan si suami ...
first time bergelar ummi la katakan heheh



time Lu'lu tido so sweet gurl muka yg amat pulus ini berjaya buat
hati ku sbak cewhhhhhh ever siuttt .. muka comel nie juga la yg aku tak
sabar2 nak tgk..


aku tak tahu naper tetiba je aku boleh jadi sayu2 sayap plak nie aduhhh tacing plak tuh bila t/ingat saat2 aku nak melahirkan si Lu'lu aduhhh asal plak nihhh agaknyer perasaan terpendam tak dpat dikeluarkan lagi kot hahhaha POYO siutt aku nihhh,
time Lu'lu selamat dilahirkan dalam hati aku2 nak sgt tgk first face My' baby tapi dalam case
aku kali nie aku tak dapat nak tatap wajah comel Lu'lu aku sebab Lu'lu ketiga itu sudah Po..Po.. dalam perut aku maybe sebab aku terlalu awal meneran dan tenaga sudah tiada aku mengalami masalah untuk meneran dengan sekuat hati ... ketiga itu Si suami yg ku harap memberi semangat dan ku harap baby ku lahir dengan selamat walaupun ketiga baby kulahir aku mengalami pendarahan & luka agak kritikel tak dapat ku nak bayangkan sakitnye ya allah tanpa vius aku menahan air mata tak mampu mengalir lagi dalam keadaan lemah aku tak mampu berkata2 hanya waktu itu aku teringin sgt ingin melihat anak ku & suami yg ku cintai berada di sisi
aku hanya mampu melihat doktor kuar masuk bilik ,
dari saat aku melahirkan Lu'lu sehingga 4 jam seterusnya aku terpaksa menahan sakit nak bergerak sendiri pun x mampu selesai semua baru suami ku di izin kan masuk melihat aku dan saat2 tacing bermula tetiba aku menyebut Hayfa alyya first perkataan yg terkuar dari mulut tak sabar nak tgk anak sendiri dengan puas2 dengan mata sendiri ya allah semangtnyer anak aku siap cakap lagi nie baby kita babah yg mie pregnant 9 months dalam perut mie, nie baby yg nakal sgt duk dalam perut mie asyik bergusti je , nie baby yang sentiasa buat ummie lapar je alhamdullilah anak ummi ...
aku betul2 rindu saat2 aku bergelar ummi & saat2 aku menatap wajah comel Lu'lu
aku rindu saat2 first time aku menyusu kan Lu'lu walaupun aku mengalami kekurangan susu aku cuba juga bagi Lu'lu susu takut2 kalau2 dia kehausan keciannyer anak aku
first time aku dengar Lu'lu menangis Seronoknyer ya allah terasa nak menitis air mata aku mendengar kuat juga Lu'lu punya suara time nangis boleh tahan dia jerit heheh tapi tak perlu risau kat bilik aku baby2 yg ada semua kuat nangis kalau boleh nangis je pg, siang, malam hahhaha tapi case aku Lu'lu sgt baik Lu'lu dikatakan time 2 mmg tak nangis sgt bila dia haus sgt2 baru dia bersuara ..
Ummi Love This Moment Lu'lu
walaupun mengalami kesukaran ketiga itu
itu 1 cabaran buat ummi untuk m/jadi ummi yg cekal buat anak ummi " Hayfa alyya" Lu'lu .....

Hayfa alyya Ummi Sayang sgt sama kamu....


4 comments:

mrs tEppEi said...

Lu'lu tu nama panggilan Hayfa mcm Kudik juge yerr? hehe..

Skrg da jarang panggey Kudik. Sllu panggil Cuk pulak...si bucuk ibu hehe..most of the time mmg panggil Naurah (bunga) je. moge dia sentiasa jd bunga di dlm hati org2 yg menyayanginya =)

Hayfa alyya my's Baby Gurl said...

hayfa cam2 gelaran ada tapi mai paling suka lu'lu heheh...

nak tahu tak dl mula2 mai nak letak nama hayfa Naurah auni sekali naurah kuar je tanya mak nama bby apa sekali dengar Naurah hahahha terus cancel hahahhah... melekat nama tu kat naurah so kita orang cari nama lain la palk 2 yg melekat hayfa alyya heheh ..

mrs tEppEi said...

hihih...tuelah Ijad ade ckp jugak masa kitorg g melawat Mai masa pantang aritu huhuh. kitorg pon mule2 nk letak Naurah Auni. tp cancel Auni sbb ada oficemate Ihar nama anak dia Auni hahah. Zayanie tu jumpe dlm buku nama2 bb Islam mase on the way nk g check up kt An Nur, Bangi. dlm kereta bile sebut Zayanie je mcm kene dgn Naurah. so jadilah Naurah Zayanie =D

Hayfa alyya my's Baby Gurl said...

tula kita sama2 suka kan nama naurah itu heheh nasib baik la ada buat pilihan lain yg mai rasa sesuai ngan hayfa alyya 2 pun jenuh gak la cr dalam koleksi nama2 bby islam campur ngan koleksi bby arab lagi sampai naik posing jugk la hahahha akhirnyer pilih juga hayfa alyya alhamdullilah nama 2 serasi ngan hayfa alyya hehhe