Friday, July 23, 2010

telatah si hayfa alyya haizad

(anak ummi )

nama: Hayfa alyya Binti Norhaizad
D.o.B: 18 April 2010
Kegemaran: menghisap jari / memegang kaki
Berat : 3.31 NewBorn (Now 6.05 agak montel sedikit hehe)
nama ibu : Maizatul Akmal Binti Adnan
nama Ayah: Norhaizad Bin Haji Nordin

semakin besar semakin banyak gelagatnye yg boleh buat hati aku berbunga sambil tersenyum2 sendiri hahah korang bayang kanla sendiri yer .. she very strong gurl mcm babah selalu kata hayfa ikut babah mesti kene kuat mcm babah aku senyum je la da anak dia kan he3 but she smart gurl she no bila ummi dia marah dia senyum je buat muka gedik minta simpati hehheh, time yg paling aku suka bila bersama si dara aku nih time menyusu kan dia betul cakap org this time la kita boleh m/geratkan lagi hubungan si ibu dan si anak paling best part .. hayfa da pandai bg respon setiap kali dia menyusu aku suka sgt nyanyi kan selawat sambil main2 telinga comel dia he3 hayfa mesti merenung sambil tersenyum manis he2 ummi tahu hayfa suka kan, aku harap sgt aku akan terus menyusu kan hayfa sehingga dia besar itu hasrat hati sebagai seorang ibu khasiat susu ibu amat la terbukti ( aku tak tipu ) alhamdullilah susu aku semakin bertambah tak de la aku risau bila nak menyusu kan si dara aku tuh rs lega tak terkata bangga menjadi ibu hayfa alyya ..


now hayfa da semakin aktif bermain kadang2 sampe nenek dia da tak terlayan letih kot org tua tuh he3 babah hayfa plak jenis yg suka manja kan anak dia tapi aku tak kisah sgt anak dia biar la dia layan 2 yg hayfa suka dia tahu je kalau babah dia ada mula la start m/gedik habis tahap tak ingat punya tapi kalau start nak manje minta susu mesti ngan ummi dia / nak tido still berkepit ngan ummi dia sapa lagi babah dia kalau da tido mana nak ingat anak kat sebelah kan .. hayfa tido pun da sebantal ngan ummi selimut pun da selimut sekali kalau dulu sebantal ngan babah now hayfa take over place babah dia hahhaha ...

part isap jari aku da x larat nak larang da makin di larang makin suka dia m/gisap jari sambil m/gejek kat aku pehhh Geram betul but aku biar kan .. now she like bangun every morning sambil tergelak terkeh kehh keh aduhhh budak nie tak tahu ke ummi dia gantuk giler2 da nie babah dia just jeguk jb pastu sambung tido HAMPEHHH betul laki aku nihhh nasib baik la ada ummi dia comel nie melayan si dara tenet tuhhh..

sabtu 24 july first day aku bg hayfa makan nestum for 3 months he3... tak dapat aku nak bayangkan mcm mana reaksi hayfa giler buat aku tergelak2 sampai nak jatuh katil hahha dengan aksi & muka yg pelik je siap kali aku suap hahahha apa lah anak ummi nie siap menyembur kat ummi Happp babab anti taula ... last2 masuk mulut ummi dia je hahahh... lepas nie nak mamam t/paksa la ummi bancuh dlm botol MAM hayfa jela br si dara ummi nak yer ..

p/s : hayfa sudah mau isap Botol Horeyyyyyy ( ada mood gak tuhh)

first time bawa hayfa kuar mlm dalam kul 1 pg mmg giler ummi& babah hayfa nie gara2 hayfa tak mau tido la nie babah bawa kuar g d/town kajang jln reko bukan nak bl apa pun just nak tgk2 je he3 bawa si dara tenet aku nih la .. nie kalau makwan & tokbah hayfa tahu nie pasti KENE CERAMAH nie giler la... nasib baik la hayfa tak reti cakap lgi kalau tahu mampus ummi & babah hahhah insyallah kalau tetiba nak pg yg pasti kami akan keluar lebih awal lagi hahhahaha

we love hayfa
coz hayfa love ummi & babah

2 comments:

NURUL said...

bwk hayfa jalan2 kul 1 pagi mys? hehe

Hayfa alyya my's Baby Gurl said...

itu la keje gila yg ummi & babah hayfa lakukan hehehe ...