Monday, January 3, 2011

keputusan yg harus aku buat :(

that si manis aku yg semakin membesar heheh

aku akan sentiasa tersenyum buat si manis aku & si comel


b/akhir tahun 2010 dengan senyuman ikhlas bermula dengan tahun baru 2011 dengan hati yg duka pahit harus aku tempuhi dengan ikhlas insyallah apa yg berlaku ada hikmah disebalik yg berlaku Ya Allah engkau kuat kan hati ini dengan kesabaran yg kuat, engkau tabahkan hati kecil ku untuk menempuhi segala ujian dan dugaan mu Ya Allah amin ...

alhamdullilah aku dikurnia kan seorang suami yg amat memahami situasi yg berlaku syukur aku masih ada ibu yg sering memberi aku kekuatan untuk terus tabah hadap dugaan ini .. aku hampir rebah dengan apa yg berlaku hampir setiap saat air mata in mengalir mengenang kan apa yg berlaku hanya suami & si manis aku yg jadi peneman aku m/luahkan segala kesulitan di hati Allah masih sayang kan aku ...

aku tak ingin berduka mahupun berdendam dengan sesiapa ini keputusan yg harus aku buat & terima dengan hati terbuka insyallah ada hikmahnya rezeki buat anak2 sentiasa ada b/sabar , mendiamkan diri itu jalan terbaik buat aku " ummi anggap nie semua ujian insyallah apa yg berlaku akan jadikan diri kita semua kuat Allah maha adil, cara terbaik diamkan diri insyallah semua akan berlalu "

hari2 t/akhir aku menjalan kan tugas aku sebagai tutor harap semua berjalan dengan sempurna dan aku akan jalankan tugas sebagai ummi sepenuh masa buat si manis , 2 minggu aku ambik masa untuk m/habis kan semua tugas2 yg ada harap itu sudah m/cukupi..

rindu ..:) itu pasti aku sayang kan tugas aku sebagai tutor aku suka kan tugas aku sebagai seorang pendidik tapi rezeki aku dan anak2 sampai disini mutamat aku akan suka tugas aku yg baru tak sabar plak rasanye morning bangun terus cium peluk si manis , setiap hari , masa , saat aku akan mengadap si manis babah yg semakin melasak bagai johan heheh .. setiap hari la si manis akan dengar suara ummi dia m/bebel keh keh keh .. bahagia aku rasa dapat melihat anak membesar depan mata aku korban kan segala2 buat si manis & si comel ini sudah cukup berbaloi dengan hasil yg aku terima :D

semua keputusan aku sudah fikir semasak2nya dan ini jalan terbaik buat aku & dan keluarga aku happy dengan keputusan yg aku buat tanpa paksaan sesiapa maybe lepas nie aku akan sibuk m/jalankan tugas2 aku di rumah plak hehhe ... :D




10 comments:

sharEna said...

mai dah berenti keje ker? huk huk..tak tau la pulak..

bestnya dpt jaga hayfa sepenuh masa. ditambah dgn lg 1 yg nak keluar tu nnti. mmg x menang tgn la mai...=)

bile lah dpt jd suri rmh mcm mai yer...huhuh =p

Hayfa alyya my's Baby Gurl said...

ena mcm 2 la ena jadi sepenuh masa suri rumah plak da sekarang heheh hari2 boleh golek2 ngan si hayfa hahah ..

tapi mai still keje nie last mai keje 18 nie genap2 hayfa 9 bulan ke esok harinye kami nak berangkat ke bandung plak heheh ...

sharEna said...

oo..nie tgh menghitung hari nk berhenti la yer...

seronok mmg seronok kan mai. tp bab kewangan tuelah yg poneng kepale. sdgkn ena yg keje skrg pon kdg2 sesak. apetah lg klu sorang je yg keje. dugaann....

kat bandung lama ker mai?

Hayfa alyya my's Baby Gurl said...

yup mai dgn senang hatinye nak benti keje heheh ... buat sakit hati or gaduh2 baik mai tarik diri senang ena .. rezeki ada kat mana2

2 la yg paling mai risau tapi ejad cakap dia boleh handle semua 2 yg mai senyap je tapi dia suka mai jaga anak dara dia kat rumah senang lg la keadaan mai sekarang nie ..

dalam 5 hari je kat sana ena heheh

sharEna said...

tp tuelah mai. ejad akn sllu takde kt rmh. sebok kan nk g kedai lagi, keje dia lagi. mai pon kene byk bersabar la yer. kena faham tanggugjwb ejad dah makin besar. tp biaselah kite nie ppn. kdg2 sedih jgk suami asyik xde masa nk spend dgn kite & anak2..susah nk kawal perasaan tue...

5 hari lama gak tue...jgn lupe belikan ole-ole utk naurah yer..hik hik =p

Nrfadlh said...

ohho. dh agak dh mesti jd fulltime housewife. bagus ah dpt spend more time dgn anak.

Hayfa alyya my's Baby Gurl said...

tue la kenyataannye yg mai kene terima ena duk rumah ngan hayfa je la golek2 .. harap sgt2 mai dapat sabar kuat kan hati nie nak tak kene terima dengan ikhlas ena ejad kuar cari rezeki tuk kami semua ...

2 la ena lama kan 5 hari nak cuti puas2 insyallah mesti ada punya tuk naurah hehhe

Hayfa alyya my's Baby Gurl said...

fad mmg tak sabar nak jadi fulltime housewife nie heeh .. mmg niat hati nak spend time with anak2 kat rumah heheh ...

nikihsa shukran said...

akak nak bhenti coz in kes ari tu ke? ala akak biar je la ... xyah la terasa hati ... kite pun salah k.anum pun salah sume salah bukan akak je ... xkan kot sampai akak nak bhenti syg la akak dah keja lama .... boss xslhkan akak la dia salahkan sume la... rase lain pula akak xde nanti dah la masa akak cuti bslin pun dah boring....apa pun kita nak minta maaf la lau kite salah dengan akak .... tp klau kita dtpt akak pun kite akan buat benda yg sama kot tp bila fikirkan kite lg la lau xkeja duk umah byk la mslah nti ... tp lau dah ade kehidupan sndiri anak pun kite akan buat keputusan mcm akak kot hikhik wait n see ... akak klau ni sume salah kite minta maaf ye ....huhuhuhu

Hayfa alyya my's Baby Gurl said...

kin akak rasa nie jln terbaik yg akak buat bukan tuk sesiapa pun insyallah rezeki ada kat mana2 sabar je akak ok je lg pun kan da lama akakplan nak benti keje jga anak2 kat rumah ... abg akak pun da buat bisness dia akak leh tlg sikit2 kalau boring ke .. kin apa yg jadi maybe kebetulan aka terima je kin tak salah kan sesiapa pun akak ok je sedihhh la juga nak tglkan bidang yg akak suka nie .. doakan semua b/jalan lancar ...