Wednesday, December 23, 2009

disebabkan kedegilan ku akhirnyer ku tanggung kesakitan yang amat sgt hari ini...

maybe semalam aku terlalu banyak buat kerja berat akhirnya aku menanggung sakit yang betul2 buat aku serik. sakitnyer ya allah tak tertahan ku rasa seakan urat di perut ku hampir putus susah untuk ku bergerak seperti biasa da sekarang aku seakan kura-kura yang agak lembab untuk bergerak .. badan ku mula menunjukkan keletihan yang tak terdaya dengan semenang-menangnyer aku mula kan tabiat ku yang lama iaitu muntah dengan sakit kepala yang datang dengan tiba-tiba .. apa yang aku mampu buat sekarang hanya duduk supaya aku tidak jatuh !!!!

dari semalam lagi aku da mula rasa tak sedap badan kerana keletihan, dengan tiba-tiba je aku terasa seakan dunia nie perpusing dengan ligat nasib baik aku sempat duduk dari jatuh ke lantai aku sempat bercakap dengan adik perempuan aku dia minta aku duduk rehat maybe sebab aku buat kerja dengan tak henti2 .. sejak aku pregnant aku suka sgt buat kerja sampai aku kene marah dengan family aku & belah Mertua aku, aku rimas sgt kalau tak buat apa2 hanya duduk je rasa geram je hati nie. aku selalu mengadu ngan ejad " mie kan pregnant duduk rehat je la biar babah je yang buat semua kerja" mula la muka masam aku nie muncul dengan tiba-tiba hehhehe.. tanda tak puas hati la 2 bila da muncung 2 ejad senang je nak pujuk "kalau mie nak buat sgt g masak tapi siap ada syarat lagi 2 masak yang simple2 je yang pasti mie tak letih ok Sayang heheheh"

pagi nie aku mengadu lagi kat ejad dia da mula risau kan keadaan aku perut ku makin sakit terasa pedih , perit , ejad tak henti2 call & msg aku tanya kan keadaan aku & baby terasa ingin pulang tapi tak ingin plak nak berjalan aku tak tahan dengan sakit perut nie .. bila da sakit mcm nie terasa serik plak ... nie la dia akibatnyer degil tak bertempat akhirnyer aku tanggung sakit ..

2 comments:

aLyNnZ said...

mie..exercise bgs tuk ibu pregnant tp biar la berbapu jgn sampai memudaratkan diri..

My's itu aku SyanG... said...

hehehh 2 la ingat leh la nak buat semua keje 2 tapi kudrat terbatas heheh ... terlebih exercise da nie heheh