Monday, December 13, 2010

perubahan diri yg jelas .:D

bakal kakak yg sweet heheh cam ummi dia keh keh keh :D

hilang semua penat lelah ku melihat senyuman manis si dara ku yg comel :D

sejak aku di sah pregnant aku senyum je tak terkata apa2 menyesal pun tidak terlintas sebaliknye aku bangga coz aku akan melahirkan seorang lagi cahaya mata tanda kasih sayang aku buat suami tercinta ... alhamdullilah suami berpedapat seperti ada separuh lelaki yg tak boleh terima dalam masa terdekat .. tidak bagi suami ku semua itu rezeki syukur alhamdullilah amin..

since awal pregnant cam biasa Morning Sickness , saki kepala itu biasa bagi aku kot pregnant kan hayfa dulu lagi teruk dari sekarang tapi aku tetap berdoa semua ini dugaan ujian ku menjadi seorang ibu agar aku m'jadi lebih kuat dari sebelumnya insya Allah ...

3 bulan awal sudah pun b/akhir syukur tak seteruk yg ku sangka lega rasanya:P walaupun kali nie aku LARI hospital gara2 perasaan ibu ku lebih kuat dari segalanya mana ada ibu yg sanggup tgk anaknye menangis mahu kan susu inginkan tido bersama ibunya menintis air mata ku bila melihat anak ku mahukan aku dalam pelukkannya Allah kau berikan aku kekuatan untuk tempuhi apa jua keadaan ku . .

alhamdullilah aku kembali sembuh seperi sediakala aku mula kan runting ku yg sibuk dengan kerja2 di pejabat aku harap ini akan berterusan .. tapi aku tetap di serang demam seakan aku tak mampu untuk bergerak sendiri kesian anak ku terpaksa di urus ibu ku alhamdullilah ibu ku ada membantu ..

dan sekarang kandungan aku sudah pun masuk 4 bulan lebih hampir ke 5 bulan seronoknye bila tgk keadaan perut ku yg semakin hari semakin menunjukkan rupanya weeee comel plak dengan keadaan badan ku yg kurus heheh kelakar plak bila tgk perut yg memBOncitt ke depan hahah kalah suami aku punya perut nie kui kui kui ... lega sgt2 alahan mabuk aku semakin berkurangan hari demi hari seronok weii dapat makan dengan puas2 seronok bila sakit kepala semakin berkurangan bangun tido boleh terus tersenyum kah kah kah tak de la bangun2 terus tunjuk muka ketat kat Encik suami tersayang lagi hahhaha... SO KIta SEnYum sama dia & kiss sama dia dengan Puas hati :D

kini dalam keadaan ku yg memboyot aku tetap melayan kerenah si dara Comel Ku yg Membesar dengan Cepat sekali seakan dia baru dilahirkan dengan comel sekali ummi bangga punya hayfa yg cerdik Lagi Nakal asyik nak buli ummi je kan .. perubahanku boleh dikatakan amat la ketara berbeza dengan pregnant kali pertama dulu badan ku cepat betul terasa letihhh dengan mood yg berubah2 dengan peragai sensitivenya lagi aduiihhh terasa letih betul dengan keadaan perubahan diri aku nie nak tak nak aku harus kuat terima semua dengan Senyuman Insyallah ada hikmahnye amin ... : babah hayfa selalu say " ummi kuat babah tahu ummi kan suka senyum babah kan ada sebelah mie bagi sokongan insyallah babah akan sentiasa teman mie & anak2 kita " itu la ungkapan suami ku yg sering buat aku terasa sayu mendengarnya syukur aku dikuriakan suami yg memahami keadaan ku kini .. ^_^..

aku mula m/jadi garang kembali sejak pregnant nie risau plak dulu pun mcm nie juga sampai hayfa mengikut peragai ku yg garang mcm rimauuuu je heheh dalam class kadang2 boleh cepat naik angin aduhhhh kalau boleh nak control malas nak marah2 anak orang nie tapi kalau da start marah 2 apa yg ingatnye masalah betul kan aku nie???? bukan student je hayfa & babah pun selalu jadi mangsa kene marah ngan aku nie cam biasa x leh buat salah sikit lagi la hayfa sekarang da start melasak dengan nakalnye lagi cepat aku naik angin je tapi tak la sampai tahap denger lagi still boleh nak control kecian anak aku hehhehe ... :D

berita GUMBIRA aku sudah dapat merasa tendangan pertama si kecil ku Ya Allah seakan nak menangis je bila dapat merasa pergerakkan si kecil dalam 4 bulan lebih nie sungguh terharu sgt2 bila ku usap2 perut si kecik sudah pandai memberi Respon yg m/bangga aku & suami x dapat nak aku bayangkan dengan Kuasa Allah aku dapat merasanya bahagianya aku rasa kini ... hayfa plak sudah pandai peluk perut ku yg semakin membOncitt kini bila aku say hayfa baby kiss baby say hello baby hayfa tergelak tersenyum anak dara ku kini sudah meningkat membesar dengan pantas .. hayfa kini bakal m/jadi seorang kakak yg penyanyang sweetnya kamu sayang :D

6 comments:

sharEna said...

oo da rasa baby kick yer mai? bestnya...rindu lak mase ngandung dulu =p heheh

da x lame da hayfa nk jd kakak. jgn buli adik nnti yer hayfa!! =)

Hayfa alyya my's Baby Gurl said...

ena heheh da dapat rasa da hehe suka sgt2 .. tapi kick tak berapa kuat still belajar nak bergusti kot hahah

hayfa sepupu dia pun teruk dia buli nie kan adik dia siap la adik kuar nanti ek hahahha

Nrfadlh said...

bestnye pregnant lg, mcm mencabar je pregnant ada baby kecil, pape pun jg diri elok2 :)

Hayfa alyya my's Baby Gurl said...

Nrfadlh : mmg mencabar pun best tetap best seronok nak dapat lagi baby heheh .. tapi kutrat agak terbatas la nak melayan si lasak plak mmg banyak sabar la harap2 mai sihat sampai dliver insyallah ..

sharEna said...

teruk la Hayfa nnti asek kene bebel dgn umi dia sbb buli adik..kekeke..

hee..mcm manelah mai nnti klu da kuar sorang lagi tue. mesti tak terlayan mai..huhuh

Hayfa alyya my's Baby Gurl said...

ena : sekarang pun da start kene bebel tak henti2 heheh geram je tgk peragai yg x makan saman 2 mcm babah dia la juga degilll ... nakal plak 2

kalau kita larang lagi dia suka buat pas 2 pandai melawan 2 cam ummi dia la plak hahhaha

ena bayangkan la sendiri ek adik dia kuar nanti cam ner plak hurm mmg kelam kabut la nampaknyer hahahha